Hvornår er der tale om virksomhedsoverdragelse?

Overtagelse fra et konkursbo

Når du overtager en virksomhed fra et konkursbo, kan der være en del krav fra medarbejderne fra tiden før overtagelsen. I den forbindelse skal du være opmærksom på en række personalejuridiske forpligtelser i forhold til medarbejderne i den konkursramte virksomhed.

Guide

Sælgeren er konkursramt – Hvad nu?

Når en virksomhed overdrages, indtræder køberen af virksomheden i de krav, som medarbejderne havde mod sælgeren af virksomheden.

Når man overtager en konkursramt virksomhed, er dette som udgangspunkt omfattet af virksomhedsoverdragelsesloven.

Når du vil købe en virksomhed, der er konkursramt, er det meget vigtigt at undersøge, om der er afsagt konkursdekret eller ej:

Virksomheden købt efter dekretdag
Hvis der er afsagt konkursdekret, før du overtager virksomheden fra konkursboet, indtræder du som udgangspunkt kun i krav, der er opstået i perioden efter, at der er afsagt dekret. Efter praksis sker der i den forbindelse en opsplitning af kravet, hvor medarbejderen må rette krav fra før dekret mod Lønmodtagernes Garantifond, og krav, der vedrører tiden efter, kan rettes mod dig som køber af virksomheden.

Virksomheden købt før dekretdag
Hvis du overtager virksomheden, før der er afsagt dekret, indtræder du i lønkravene mv., som medarbejderne havde mod sælgeren af virksomheden, og der kan være tale om betydelige krav, hvis virksomheden har været på randen af konkurs på overtagelsestidspunktet.

Vær opmærksom på, at det er ligegyldigt, om man har aftalt en overtagelsesdag, der ligger efter dekretdagen, hvis man i realiteten har overtaget virksomheden før dekretdagen. I den forbindelse kan drøftelser og forhandlinger forud for konkursdekretets afsigelse indgå i vurderingen af, hvornår virksomheden faktisk er overtaget af køberen.

Vi anbefaler, at du tager kontakt til Dansk Erhverv for en konkret vurdering ved overdragelse fra et konkursbo.

Kræver medlemskab

Du skal være logget ind for at få adgang til artiklen

Det er kun medlemmer af Dansk Erhverv, der har adgang til vores artikler og værktøjer.

Endnu ikke bruger? Opret dig

Andre relaterede guides i temaet

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.