Gemt

Godt med sommer- og erhvervspakke med fokus på oplevelser og storbyer

06. maj 2021

Pakken regeringen netop har præsenteret viser rigtige gode takter. Der er lyttet til erhvervslivet, og stimulering til oplevelser, hoteller mv. samt storbyer er vigtige tiltag, lyder det fra Dansk Erhverv, men vigtigt med tilstrækkelig hjælp til brancher og byer helt i knæ

 

På et pressemøde i Finansministeriet torsdag har regeringen præsenteret sit udspil til sommer- og erhvervspakke. En pakke, der på mange stræk, indeholder vigtige og efterspurgte tiltag til at stimulere turisme- og oplevelseserhvervene samt storbyerne.

”I Dansk Erhverv er vi positive over, at der nu kommer fokus på at hjælpe den branche, der er hårdest ramt af coronakrisen - nemlig turisme og oplevelseserhvervene. Det er en branche, der har tabt milliarder af kroner og titusindvis af arbejdspladser. Der er derfor i den grad brug for stimuli. Vi har naturligvis ikke haft mulighed for at nærstudere regeringens udspil, men vi er glade for, at udspillet kommer nu, så de politiske forhandlinger kan komme i gang,” siger Brian Mikkelsen. 

Sidste år blev storbyerne ekstrahårdt ramt af de manglende udenlandske og danske turister. Det samme kan desværre ske i år, da vaccinerne lader vente på sig, og der stadig er stor smitte i udlandet. Derfor er det vigtigt, at storbyerne også tilgodeses, når der skal sættes gang i turismen.

”Vi ser umiddelbart flere gode initiativer i udspillet, men da der er tabt milliarder af kroner i branchen, ved vi endnu ikke om pakkens indhold er tilstrækkeligt. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi i Dansk Erhverv har spillet ud med et mere omfattende katalog af forslag, da det er vigtigt, at danskerne og de udenlandske turister bliver stimuleret til at være med til at sætte gang i erhvervet. Det vil ikke alene gavne virksomhederne. Det vil også sikre øget beskæftigelse og indtægter til landet. Det et vigtigt, at vi i Danmark står skarpt, når grænserne atter åbner,” siger Brian Mikkelsen. 

Dansk Erhverv har blandt andet spillet ud med forslag om at indføre et midlertidigt fradrag på oplevelseskort i storbyerne, en halvering af momsen på hoteller i en periode, et oplevelsesfradrag og øget brug af ekskursioner i institutioner og skoler i 2021 og 2022.

”Vi er blevet hørt på nogle af områderne. Det er vi glade for. Pakken ser også ud til rumme likviditetstiltag, og det er også efterspurgt. Vi ser nu frem til at nærstudere initiativerne og bistå med input til de politiske forhandlinger,” siger Brian Mikkelsen.

Se Dansk Erhvervs 18 forslag, der skal være med til at stimulere efterspørgslen og likviditeten i de hårdest ramte erhverv. 

Kontakt os

Kommunikation

Jesper Ingemann

Pressekonsulent