Gemt

Forbrugerombudsmanden: du må ikke vise billeder af tobakssurrogater på internettet

07. juni 2021

Ved salg af tobakssurrogater på nettet, må man hverken 1) vise farver på tilslørede produkter eller 2) vise ensartede klistermærker ved hvert produkt og derefter vise et billede af produktet ved kundens klik på det

En virksomhed bad Forbrugerombudsmanden oplyse, om den nye tobaksreklamelov gav virksomheden mulighed for 1) at tilsløre billeder af de produkter, som blev solgt på hjemmesiden, som gjorde det muligt at se farverne på produkterne, men ikke tekst eller illustrationer, alternativt 2) at vise ensartede klistermærker ved hvert produkt og derefter vise billede af produktet ved kundens klik på produktet.

Forbrugerombudsmanden vurderede, at det vidtgående reklame- og udstillingsforbud i den nye tobaksreklamelov, der trådte i kraft den 1. april 2021, ikke gav virksomheden denne mulighed.

Tobaksreklameloven
Ifølge Tobaksreklameloven er synlig anbringelse og fremvisning af tobaksvarer, tobakssurrogater og urtebaserede rygeprodukter på salgssteder, herunder på internettet, forbudt. Netbutikker må give kunder neutrale oplysninger om disse varer, bl.a. udvalg og pris, efter anmodning fra kunden.

Læs hele Forbrugerombudsmandens udtalelse om sagen her

Kontakt os

Handel

Matthias Lumby Vesterdal

Politisk konsulent