Gemt

Dansk Erhverv lancerer økonomisk 2025-plan

Erhvervsorganisationen Dansk Erhverv kommer nu med en ambitiøs økonomisk 2025-plan, ”Dansk Handlekraft 2025”. Planen er fuldt finansieret, øger beskæftigelsen med 25.000 fuldtidspersoner og løfter BNP med 30 milliarder kr. i 2025.

Nyhed

Dansk Erhverv lancerer økonomisk 2025-plan

Dansk handlekraft 2025

Danmark står overfor store udfordringer på grund af blandt andet den demografiske udfordring, unge som ikke får en uddannelse og en udtalt mangel på kvalificeret arbejdskraft. Udfordringer og behovet for reformer er bredt anerkendt i det politiske landskab.

”Derfor lancerer vi nu ”Dansk Handlekraft 2025”, så vi kan inspirere politikerne og bidrage til debatten om reformer. Vi skal sikre, at virksomhederne i Danmark får bedre mulighed for at bruge handlekraften, sådan at de kan bidrage til at løfte væksten og har bedre betingelser for at investere i den nødvendige klimaindsats og mennesker. Hvis vores samfund fremover skal levere verdens bedste velfærd, som danskerne ønsker, så skal vi forbedre vilkårene for vores virksomheder. Det er trods alt vores fælles arbejdspladser, der finansierer vores samfund. Heldigvis er der bred opbakning i Folketinget til reformer, så jeg er meget optimistisk i forhold til, at vi får virksomme reformer,” siger Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv.

Både det korte og det lange lys
Den samlede effekt af ”Dansk Handlekraft 2025” vil være en forøgelse af beskæftigelsen med 25.000 personer og højne BNP med 30 milliarder kr. i 2025.

”Vi tager en del greb i brug, og det er nødvendigt. Der er ikke ét enkelt håndtag, som man kan trække i og få en stor effekt. Vi foreslår blandt andet bedre adgang til kapital for iværksættere, afskaffelse af modregning i folkepensionen, omlægning fra SU til lån på kandidaten og en sænkning af beløbsgrænsen for udenlandsk arbejdskraft. Det er en blanding af tiltag med relativt hurtig effekt og effekter, der kommer lidt længere nede ad vejen. Det er helt nødvendigt, at vi på samme tid har både det korte og det lange lys på,” siger Brian Mikkelsen.

Læs ”Dansk Handlekraft 2025” her. 

Dansk Handlekraft - en økonomisk 2025-plan

pdf

Download

Dansk handlekraft 2025

Oversigt over prioritering og finansiering i 2025

Kontakt os

Dansk Erhvervs pressetelefon 70228010

Sidste nyt fra Dansk Erhverv i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Når du tilmelder dig nyheder fra Dansk Erhverv, giver du samtykke til at modtage faglige og politiske nyheder og analyser, samt efter omstændighederne tilbud om kurser, netværk, konferencer og andre events, der i nogle tilfælde leveres af eller i samarbejde med vores partnere. Du vil også kunne modtage information om rabat på produkter og services i vores medlemsfordelsprogram.

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet. Læs mere om vores persondatapolitik her.