Gemt

Nye regler for salg af tobak og tobakssurrogater er trådt i kraft den 1. april

13. april 2021

Den 1. april trådte nye regler i kraft for salg af tobak og tobakssurrogater, som led i den nye nationale plan mod rygning blandt unge. Dette gælder bl.a. udstillingsforbud for tobak og registrering af salgssteder med e-cigaretter.

Den 1. april 2021 trådte ny lovgivning i kraft på tobaksområdet, som påvirker hele detailhandlen med salg af tobak og tobakssurrogater, som led i den nationale handleplan mod tobak. Formålet med de nye regler er at begrænse rygning blandt unge. Tobakssurrogater er alle produkter der indeholder nikotin, uden tobak, og som ikke er godkendt som rygestopmiddel.

Til det formål er der den 1. april trådt et udstillingsforbud i kraft for tobak i både fysiske og online butikker. Dette betyder også, at der ikke længere må skiltes med krav om billedlegitimation ved salg af tobak.

Derudover skal forhandlere af e-cigaretter eller genopfyldningsbeholdere med og uden nikotin lade sig registrere på Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside. Dette krav er også gældende fra den 1. april, men der vil i den første tid blive vejledt om dette af Sikkerhedsstyrelsen. Links til registrering findes her: Registrer dig selv eller din virksomhed (sik.dk).

Læs om de vigtigste datoer for kommende regelændringer på tobaksområdet, herunder ift. standardiserede cigaretpakker m.m.: Hvornår træder reglerne for elektroniske cigaretter og genopfyldningsbeholdere i kraft? (sik.dk).

Læs også: Endeligt udkast til udstillingsforbud for tobak – træder i kraft den 1. april (danskerhverv.dk).

 

Kontakt os

Handel

Matthias Lumby Vesterdal

Politisk konsulent