Klima og energi

Klimaproblemerne er globale, og klima- og energipolitikken har en stor betydning for Danmark og danske virksomheders konkurrenceevne. Derfor arbejder Dansk Erhverv dagligt for, at erhvervslivets vilkår og lovgivningen på området bærer præg af internationale klimaforpligtelser, omkostningseffektivitet og konkurrencedygtige priser.

Politisk område

Mød Klima- og energichef Ulrich Bang på Twitter

Klimaudfordringen er verdensomspændende og skal derfor også løses gennem internationalt samarbejde. Sammen med andre højtudviklede lande skal Danmark spille en fremtrædende rolle i det internationale samarbejde om at løse verdens klimaproblemer.

Dansk energipolitik skal understøtte danske virksomheders konkurrenceevne og samtidig sikre, at Danmark opfylder sine internationale forpligtelser. Den konkrete energipolitik skal præges af til teknologi- og sektorneutralitet, og energisystemets udvikling bør i videst muligt omfang være markedsdrevet.

Energisektoren er i konstant udvikling, og det er energipolitikken også. I Dansk Erhverv arbejder vi mod en mere moderne og aftalebaseret regulering, der i højere grad tilgodeser individuelle forhold og mulighederne for samspil med erhvervsudviklingen lokalt og regionalt.

Dansk klimapolitik ud af osteklokken

pdf

Download

På agendaen lige nu

Kontakt

Rådgivning & Videnservice

Ulrich Bang

Klima- og energichef
Medarbejderprofil
Rådgivning & Videnservice

Vibeke Borch Henning

Politisk konsulent
Rådgivning & Videnservice

Kristian Lund Kofoed

Chefkonsulent
Rådgivning & Videnservice

Malou Sophie Celander

Studentermedhjælper