Politik og analyser

Her kan du følge med i, hvilke aktuelle udviklinger og dagsordener, Dansk Erhverv aktuelt ser inden for erhvervsudviklingen samt hente aktuelle politiske analyser og undersøgelser.

Fokusområder

På agendaen lige nu

Seneste analyser

I dag 13:25

Hjemtagning reducerer konkurrencen om offentlige opgaver

De seneste tal for konkurrenceudsættelsen af offentlige opgaver viser, at der et sket et fald fra 2018 til 2019. Det skyldes delvist hjemtagning af opgaver. Dansk Erhverv har derfor undersøgt, hvor mange opgaver der i dag hjemtages og med hvilken begrundelse. Undersøgelsen viser, at virksomheder, der sælger til det offentlige, i gennemsnit har fået hjemtaget to opgaver i løbet af de seneste tre år. Hjemtagning sker oftest med begrundelsen om, at det offentlige kan levere ydelsen bedre og billigere selv. Men kun i én ud af 50 hjemtagningssager har kommunen bevist dette ved at vinde opgaven med et kontrolbud.

Læs mere

I dag 12:00

Dansk Erhvervs medlemmer støtter en grøn skattereform

Dansk Erhvervs medlemmer støtter generelt op om en grøn skattereform. Dobbelt så mange virksomheder foretrækker en grøn skattereform, hvor en stigende CO2-afgift bliver det mest centrale virkemiddel, frem for politisk planstyring og regulering via tilskud, restriktioner og påbud.

Læs mere

27-04-2021 09:55:49

Behov for fælles grønne rapporteringsmetoder

Dansk Erhvervs medlemmer forventer en stigende efterspørgsel efter grønne løsninger frem mod 2025. Derfor har over halvdelen allerede i dag fokus på at gøre deres produkter og serviceydelser mere klimavenlige. Men kun 24 pct. arbejder i dag med standarder og certificeringer for produkter/services, der sætter fokus på klima; 23 pct. arbejder med klimarapportering på virksomhedsniveau. For at få flere i gang er der brug for flere ressourcer og mere viden om klimarapportering i virksomhederne.

Læs mere

Dansk Erhverv på Twitter

Sidste nyt fra Dansk Erhverv i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet. Læs mere om vores persondatapolitik her.