Gemt

Indrejse til Danmark

Regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier har den 13. april 2021 indgået en aftale om en gradvis genåbning for rejseaktiviteter. Ifølge aftalen vil rejserestriktionerne blive lempet over fire faser frem mod udgangen af juni 2021.

Nyhed

INDREJSEREGLER TIL DANMARK (OPDATERET 3. maj 2021)

Du kan her læse om indrejse, test og isolation i forbindelse med indrejse i Danmark.

 

Ændring af rejserestriktionerne

Regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier har den 13. april 2021 indgået en aftale om en gradvis genåbning for rejseaktiviteter. Ifølge aftalen vil rejserestriktionerne blive lempet over fire faser frem mod udgangen af juni 2021. Læs aftalen her: Endelig-aftaletekst.pdf (justitsministeriet.dk)

Hovedelementerne i den første fase, som trådte i kraft den 21. april 2021, er, at der udarbejdes ugentligt en tabel over de enkelte lande/regioner, som tager udgangspunkt i den sundhedsmæssige situation i de pågældende lande/regioner ud fra objektive kriterier.

På den baggrund klassificeres lande/regioner i forskellige risikoniveauer, og verden vil fremover blive opdelt i gule, orange og røde lande/regioner til brug for Udenrigsministeriets og Rigspolitiets praksis. Tabellen offentliggøres bl.a. på www.coronasmitte.dk

Den 1. maj 2021 træder fase 2 i kraft og betyder at der ved rejse til og fra gule og orange lande ikke længere vil blive stillet krav om test og isolation for færdigvaccinerede. Test i forbindelse med indrejse skal været foretaget senest 48 timer før mod tidligere 24 timer.

Kontakt os